Saturday, May 28, 2011

.bye bye .

this is the hardest things for me to do. *sighhh, doing "SOMETHING" at home really make me sad n i didn't realise that beads of tears rolling on my cheek. just now, i received message from one of my besfren, errk erkk. crying again.

hurmmm, alhamdullilah, barang semua dah habeh pack. actually barang smua dah ada dekat kL. barang aku teramat la sikit  hahaha, nampak sangat tipuuuuuuuuuuu. banyak doh. dah mcam dah nak pindah rumahhhhh. 

ada sedikit kelainan antara aku dengan kawan kawan yang lain. nak tawu apa? hahah
esok aku akan naek tren untuk mendaftarkan diri di universiti islam antarabangsa yang terletak di 
PETALING JAYA

rata rata kawan aku semua terkejut bila ku kata aku akan naek tren. kebanyakan dari mereka akn cakap adakah aku pergi seniri? haha biarkan aku tggalkan persoalaan mereka dalam pertanyaan. 

ok. esok dah start life yang baru, kawan baru, roomate baru, barang baru. environment baru, 
speaking baruuuu. jangan terkejut kalu balik aku fasih speaking arab
hahaha. 

masuk je ni, aku akan kena amik exam ept gan apt. ept stands for enlish placement test n apt stands for arabic placement test. haihhhh. aku memang redha. otak aku dah tepu untukk buat essei bi. apt memang aku redha, tp seriuss dohh aku eksited nk belajar bahasa syurga ni :)

course aku amik
ASASI KEJURUTERAAN N SC COMP 
insyaAllah, kegagalan semalam punca kejayaan kelak :)

Thursday, May 5, 2011

i do miss all my fellow frens


TADIKA ANNE TAIPING
1999-2000

SK CONVENT KOTA TAIPING
2001-2005

SMK CONVENT KOTA TAIPING
2006-2008

SMTI PERSIARAN BRASH IPOH
(one week oni )

MRSM BALIK PULAU
2009-2010

???


n now, i'm waiting for my upu n so on. wish me luck :)

Wednesday, April 27, 2011

RINDU ZAMAN SEKOLAH :)

hello u ollss. hehe ni SECOND tyme aku join contest. bukannya tak berminat nak join, cuma aku sekarang prefer blog walking jer. hehe. aku telah ditag oleh DIA :) hehe. so aku sangat berminat nak join tetambah contest ni pasai zaman sekolahh :) heheh senang je caranyaa. korng smua pon buleh joinn :)

LANGAKAH SATU :)

LETAK BANNER NIE :)
banner ni buleh didapati di tuan punya penganjur contest iaitu kak srie :) hehe 


DAH SETTLE SATU KERJA :)

next, aku kena letak gambar yang menggambarkan suasana di sekolahh :) oleh disebabkan ramai classmate aku join contest ni, almost gambar yang diarang letak uh seluruh isi kelas aku. so aku nak wat kelainan sikit. aku memperjudikan  mempertaruhkan gambarrrrr....

ni haaa gambar nye :)
description nya :
SEBUAH PERMATA BERNAMA SAHABAT TERUKIR DISINI

tudiaaaaa, haaaaa tu description aku bagiii. :) hahaha okiesss nak tag kawan kawan pulak yer . aku nak tag :



 DONE :) terima kasih :)
 

Tuesday, April 26, 2011

dream dream dream :)

hello hello wassup wassup *baca what's up* to all blogger
siyes aku rindu nak mencarut mencoret dalam blog
bukan tk nak malah bukan juga membawa hati yang lara *okiesss dah start merepek *
tapi kekangan masa yang tk mengizikan sebab masa aku telah dihabeskan
dengan tengok cerita
DREAM HIGH *aku bukan KOREAN ADDICTED


entry kali ni berbeza sebab aku betul betul rasa nk express apa yang aku rasa n apa yang aku akan plan buat masa hadapan aku. serius, u'olls yang dekat luar jangan tanya kenapa aku tolak UTP. seriuos shit aku memang kena tolak sebab ada sebab sebab yang tk leh dijelaskan. aku akan sentiasa pegang dengan kata 

EVERYTHING HAPPEN FOR REASONS
nak taw apa dream aku yang aku nak sangat kecapi ?

IR FATIN BINTI AMRI
siyes aku nak sangat dapat title IR dekat depan nama aku, haaa, tapi biasa la tk semua mudah seperti kunyah ais ketul batu tyme order milo ais kat kedai cik kiah. hahaha yeah yeah. insyaAllah, berbekalkan doa semua insan insan yerr :)
gaji yang masyuk
cuba kira berapa kepul duit dekat atas neh? tak rasa nk tercabut gigi ke dapat pegang duit dalam gengaman setelah sebulan bekerja. gilaaaa, sapa tk nak ennn. hahaha aku kalu buleh nak gaji mmg tebal neh. tu pon kalu tittle IR aku market tyme aku kerja nnty :)

LEMBUUU
berbekalkan duit gaji yang aku adaaa, korg jangan ingat aku nak sehidup semati dengan IR yer sebab aku rasa lepas aku kerja berapa tahun konfirm IR kabur dekat dunia, so kita kena ada bekap bekap bekap *baca backup backup backup* hahaha yer laa. apa salahnya jadi penternak? kaya bhaiii :) 
tempat lembu aku berkenalan :)
AHHAHAHAHAH mungkin akan ada diantara kalian yang gelak dekat aku. serius, wa tak goyah babe. gelak p je la kat korg, janji duit aku masyuk. jgn riso, aku akan upah org supaya jaga lembu aku sebab kalu aku nk jaga sorg, mana larat derrrr :)

bendera apa neh?

HAHAHA last but not least yerr, aku teringin nak pegi travel ini negara! taw tak ni negara apa murid murid? HAHAH ni GERMANY OK? germany? yerr negara ni sangat gah. sumpah.  maw pergi yerr heheh n aku akan make sure yang aku pegi hasil duet aku seniri! :)

MR RIGHT
ni aku tak nak cakap panjang lebar seba siyes aku cakap aku tk ready nk bercintan cintun nehh ahhaha pengalaman mendewasakan kita :) hehe yer la yer la. aku terima sapa jodoh aku tetambah kalu zahiril adzim yang mai approach akuu HAHAHAAH *yes, aku berangan je sebab dya dah nak bertunang 
BYE BYE ZAHIRIL ADZIM

MEKAH :)
selepas semua aku dah selesai urusan, aku berharap dapat jejak kaki ke sini bersama insan yang tersayang. cewahhh, siyes aku mmg nak pegi menunaikan haji. tk payah nk honeymoon segala bagai. baik aku tenangkan jiwa dengan husband aku dekat sini. 
ALHAMDULLILAH :)

haaa, cerita la pulak dream korg yer? nak jugak tahuuuuu :)
aku nak tag 3 org rakan baik aku untuk share dream diarang :)

Friday, April 22, 2011

.angan angan mat jenin buleh jadi kenyataan :)

hello u ollss, dah lama tk update blog kan? sebab aku prefer blog walking lagi *alasan je semua uh padahal aku dah kering idea untuk mencoret. dalam kesibukan aku mengenal erti dunia
*kemain gilerrr ayat akuu 
ntah laaa, 

sejak aku jadi pengutip anggur dan dibaja dengan gagah dan jayanya dengan hasil keringat titik peluh aku seniri, aku akan sentiasa membuangkan meluangkan masa dengan membantu adik aku yang kecik comei neh wat keja sekolahh.


ni LIYANA JASMAY ketika kecil , haha bukan bukan! ni la adik aku :)

nak dijadikan cerita, suatu malam yang indah, burung burung semua dah pulang ke katil empuk masing masing, adik aku neh buleh hasilkan satu karya kanak kanak yang bagi aku sangat meaningful
aku diam terkedu sebab tak sangka dya buleh lukis cm uh sekali :)

ni bilik sakit dya nak buat
mesti semua tertanya tanya apa projek dya lagi 20 tahun akan datang? yer, dya nak jadi DOKTOR GIGI, n itu bilik sakit dya nak buat untuk pesakit dya :)

yang bertudung itu dya :)
haaa, tyme ni dya kata dya tengah rawat patient dya :)  alhamdullilah, gigi patient dya tk teruk mana ;)

hasilnya, ini klinik dya :)
haaa, itu hasilnya, selepas ia mencalitkan warna hanya dia atas kertas putih, aku harap dia akan berjaya walaupun umurnya sekarang tidak layak untuk mengenal pada dunia sekarang

TAK NAK CAKAP BANYAK SEBAB SEGALANYA BERMULA DI ATAS SECEBIS KERTAS, MUNGKIN HAL INI NAMPAK SANGAT LECEH, SIAPA TAHU HAL YANG LECEH INI KADANG KADANG MEBERI ERTI KEPADA KITA, KEHIDUPAN INI DICORAKKAN, DIGAYAKAN, DIPENTASKAN MENGIKUT KREATIVITI MASING MASING *saja tulis kasi capslock baru nmpk wa mcm gengster :) hahaha

salam :)

Wednesday, April 20, 2011

Dayana AZ dan MiszyDian's buat LUCKY DRAW!

setelah lama tak mencoret, akhirnya terbuka pintu hati nak mencoret, sebenarnya aku ada je pon kat dunia blog neh, cuma sekarang aku rajin blogwalking sajaaa. tetiba ada nampak satu contest nehh. hehe nk join nk joinn! hehe korg semua nk join tk? kalu nk join pegi la bukak dekat SINI. mudah bukan cara nk join contest neh?



ni dya dah letak banner lucky draw :)
okies, nest step, kena tag dekat 3 org blogger. no hal kalu nak tag mereka :) aku nak tag

done! hope dapat menang orait. sebab 1st tyme join contest lam blog :) terima kasih 

Wednesday, April 13, 2011

.biarkantanpatajuk.

tk banyak nak cajap. 
just nak cakap yang sesiapa yang terasa
nak minta maaf. suppose nya, bnda nih just kita settle kan elok-elok
jangan nak masam muka
we're not child anymore rite?
dun worry. tk dak sesiapa nak marah marah la
macam biasa la kan. tk semua hati manusia kita kena penuhi


sekian coretan
we're friends rite?
together we stand, divided we fall

Saturday, April 9, 2011

. jiwa kacau.

baaaaaaabaaaaaaboooooobooooooo
1st impression korg masa tgk entry aku msty akn ckp
aku nk menaburkan kata-kata jnji manis 
macam ais kacang dimakan di panas terik tak kurang juga akn cakap
manis macam the way AWAL ASHAARI try ngorat SCHA ALYAHYA.
mesti swweeeet je cara AWAL try scha kan. 
HAHAHAH :)

serious wa cakap lu derr *tengok dah terikut ayat shaheizy sam dah. haaaa, siyes wa cakap, wa mmg jiwa kacau doh past day nie. wa pon tk taw la pasaiapa kan? adoi. siyes doh. mmg bad day dekat aku hari rabu hari uh :') nak nangis dah, siyes tragik doh. okies la meh nak cerita sikit

WARNING!
ehhh kejap. sila amik kotak tisu dulu yer before nak baca *mungkin ada yang akn menangis. arghhhh sudah lah aten . jgn perasan

aku mcm biaasa. jalani hidup mcm biasa. tkdak yang luar biasa. macam biasa, hari rabu itu aku mgambil keputusan untuk keluar setelaha beberapa hari tak MENCEMARKAN LESEN P aku. haaa, macam biasa. aku akn keluar ruamah sharp pukul 3 lebeyh, senang cita after i perform may zuhur prayer :) okies then. dipendekkan cerita, hari hujan tyme aku keluar. sampai dekat town, aku try amik port teduh dekat hospital. konon nak berteduh. alhamdullilah. hujan dah kembali sidang. aku macam biasa,. membawa moto dengan kelajuan yang biasa. adoi.

nak dijadikan cerita, aku bukak spect aku yang basah dek hujan. siyes wa cakap. pandangan wa mmg kabur tahap gaban. wa tetap kuatkan semangat bawak moto sebab musababnya sebab tmpat yang aku tuju dah dekat. siyes.! nak dijadikan cerita. aku eksiden. siyes aku nk elak lubang so aku ketepi la ke belah kanan , tah cm na ada sedabak van lalu terus aku cm melayang kekiri dan masuk longkang. siyes weh, moto aku masuk longkang dan aku jatuh atas jalan.

Tuhan je la tawu perasaan aku ketika itu. naseb abik ada pkcik-pakcik abang abang makcik makcik yang tolong. mereka sedaya upayan angkat moto aku yang dah jatuh dalam longkang *dya mcm longkang tp bukan longkang tataw nk ckp cmna. bukan aku tk leh angkat seniri, tp masalahnya moto itu sgt berat n serious sheeeet, tangan n kaki aku berdarah. tetambah siku *balik rumah baru perasan. moto aku mmg barai habeh la weh. paling tak tahan, sengal doh badan aku. sakit gila.

aku pakai baju putih, ala, baju ORANG UTAN SABAH aku uh, adoi. baju uh tayah ckp ah dengan koto nye. sekali cmpur lopak air ats jalan. aku berdarah sebab aku jatuh atas jalan tar bukan atas rumput. naseb tk dak kereta kat belakng. kalu ada konfirm wa cakp lu, dya tk sempat nk emergency brek. siyes wa cakap. tak pasai2 wa dpt vacation pergi hospital taiping. kalu columbia asia tk pe ah gak.
barai=senget benget hancur remuk :)

tk pe la. sampai tesco aku beli segala bagai barang untuk cuci luka. thanks to nur atikah azhar yang cuci luka plus bubuh plaster. tangan aku dah sengal. sambil mulut sumpah menyumpah van gedabak uh. adoi. moto aku dalam keadaan parah sungguh. aku pergi bawak repair. n it take almost one day to siap kan. tpi aku kerahkan uncle uh siapkan hari ini jugak sebab aku nak kena balik rumah. alhamdullilah. dya berjaya siapkan. n kerja dya sgt teliti. damn. melayang duit aku dekat seratus nak bayar duit moto. wa cakap lu, wa dah tak da duit dah skang . sobs sobs

wa balik rumah macam biasa. naseb ada hasma hidayatul hikmah. dya tolong bawak moto balik. aku dah tak larat bawak moto.tangan sengal doh. smapai rumah macam biasa kena marah dengan ibu. yer la. balasan sebab aku tk cakap kat ibu aku nk kuar hari ini. tu yang ibu kata balasan dosa. aku terdiam. n aku mintak maaf. aku tk tahu kenapa, selama ni before aku nk keluar kemana, aku akn beritahu ibu dulu. tah cmna hari uh aku tk btaw. okies. fine. what is past is past. everything happens for reason.

p;s thanks to si dot dot yang telah kol wa sebanyak dua kali untuk tanya keadaaan. yer. keadaan dah tak seperti dulu kan. tapi yang pelik, kenapa bila wa sakit, lu pon at the same time nk demam? nak kata sehati sejiwa, itu dulu kan? * ayat lu la derr. tq frens. :) i knoe that u care. u r the real stalker bebeh :)





Friday, April 1, 2011

.blablabla.

.sometimes it just like your'e driving while looking at the rearview mirror all the time.
if you keep looking back how can you concentrate what's coming from the front?
series aku copy paste je ayat neh. damn. ayat neh series makan dalam

SEKIAN

Tuesday, March 29, 2011

. thanks god.

. tgk title entry pon aku rasa korang dah tawu aku nak cakap apa kan? haaaaa, tk kisah nk panggil pulun ke apa ke segala bagai kan? yng penting, aku hepi sekarang. dan aku rasa aku mcm nk cecah awan *overr gilaaaa. ahahahaha :) yeahhh. cukup la aku kata yang sekarang aku hepi dengan apa yang aku ada. SYUKUR

THANK YOU ALLAH

haaa. last week hari rabu aku berdebar-debar. bukan apa la sangat kann. sebab nk amik RESULT SPM. tayah la tanya result aku berapa kan? aku dapat 9A+ jeerr :) *bapak menipuuuuu. ahhaha idokk. hahah aku dapat 7A je. tk banyak wehh. 7A pon kena marah jugak taw *sadis nagis2 sambil amibil tisu lap air mata. ahaaaaa, tapi aku tk leh nk kata apa.

RESULT YANG DAPAT UH SETIMPAL GAN USAHA KITA
*kata-kata ibu :)

ada benar kata ibu sebab aku tk pernah serious dulu tyme belajar. yang aku tahu hanya main2. tp dah lambat untuk nyesal. yeahhh. apa2 pon aku bersyukur sangat dan aku dah kira merit ipta n thanks god aku lepasss.tp tu tak jamin lagi untuk ke ipta. aku hope sngt dapat pegi IPTA. ehhh ehh, nk flyy? tp jangan harap laa. tk lepas punya. hahaha


P/s : aku dah lepas tst jpj moto gan keta :) yeahh dan esok aku pegi buat lesen :)

Monday, February 28, 2011

.eksperiment hidup .

.damn! semakin malam, semakin bosan. betul kan hipotesis aku neh? hipotesis is accepted. tak caya ke weh? jom ikut aku jalani eksperiment neh! kalu hypothesis is accpeted macam aku cakap, damn! korg kena belanja aku? alaaa, belanja apa pon takpe. :) IDC la kan! aku tak hengen pon duit kau.WARNING cukup la kan kau belanja aku dengan senyuman korg yang paling manis. enjoy k baca? weehaaaaaaa

EKSPERIMENT HIDUP BERSAMA HATIKERINGJIWABASAH

AIM : To investigate the relationship between the time duration between 12 am to 2 am and the stage of bored for teens
HYPOTHESIS : semakin jarum masa berganjak pukul 2 am, semakin tinggi stage of bored
APPARATUS AND MATERIAL : Laptop *tk kesah la elektronik apa. pc ke.notebook ke, wifi *ishhh damn. tk kesah la streamyx ke, broadband ke, blackberry ke, blueberry ke, redberry ke(buatan malaysia!support local ) remote control tv *astro kalu buleh. layan sikit. tp tk kesah laa, as long buleh bukak tv a mug of water *deyy macha, mana cukup kalu minum pakai gelas. pakai mug sudah, snack *twisties pon layan


SORRY,THE SET OF APPARATUS CANNOT BE DRAWN UP.ITS UP FOR
THE PERSON TO TO THIS EXPERIMENT
IN THEIR OWN WAY

PROCEDURE :1. The apparatus was set up.*suka hati aku nk set macam mana.
2.Set down in front of your laptop or whatsoeva la kan.
3. Log in to your FACEBOOK,BLOGGER,and the mostly intersting TUMBLR
4.IM dengan 100 orang dalam satu masa yang sama, post entry yang merepek bagai,skodeng blog-blog yang cantikkkk n reblog segala benda yang apa kejadah tah la pon kan.
5.Minum air dengan perlahan-lahan.Letak balik cawan kat tepi
6.Bukak YOUTUBE cari lagu kalau berpacaran *deyyy, suka hati la aku nk dgr lagu apa kan?
DUA JAM BERLALU
7.Dah mula menghabiskan air dalam mug.
8. Balas IM pon shorform sampai google translte pon tataw korg cakap apa
9.Post entry apa la kan dalam blog
10.Twieties dua bungkus dah habes
11.Mula gerak-gerak goyang-goyang badan. tanda dah penat *tkpaham lagi ke
12. Wey, mata dah kataaaaa, "tuan badannn. tidur laaaa".. aku penat. tpi hati gedik kata. aku larat lagi! mana gantuk. nak stalker kejap. haila perempuan
13.Tangan tak berenti dok tenyeh tenyeh mata
14.Lagu kat youtube tayah dok cakap la berapa kali ulang. Bosan punya pasai
15. Usha2 FACEBOOK buat kali ke 276 kali. Ni kira last usha untuk hari ini
16. Layan jap tumblr *apekehei? tadi kata nk off dah. kejap lagi la off
17. BLABLABLABLA(please insert ur name) tidur la hoi! esok ada hari lagi! tayah nak pulun online sampai kul tiga pagi! esok ada hari lagi! *jeritan berbisa dari seorang insan bergelar dotdotdot
18.Dalam keadaan kelam kabut, terus log off smua. dan tk lupa juga SHUTDOWN *ini khas untuk org pakai lappy or pc je. untuk blackberru uh, korg ada ke button shutdown?
19.Amik remote tv, layan tv plak
20. Tgk tv. Last2, tv tgk kitaaa~

DATA : No data. U can feel it when u are in that situation.

CONCLUSION : The hypothesis is accepted.


korg tak rasa aku bosan ke? sebab aku sanggup wat eksperiment neh! weh, tgk la! tlg laaa. aku bosannnnn. tu yang aku post entry merepek neh weh. AHHAHAA.

Sunday, February 27, 2011

.bluek bluek .

.hoi semua. ahhaha dah penat nak tulis hai dah :) asyik-asyik entry msti start dengan HAI SEMUA! damn! bosan. asyik repeat benda sama! ngek ngok!. ish. bosan der. asyik bukak blog. tulis aku bosan sana sini! hahah. dah bosan, pegi la wat benda besh aten oi,. AHAHA

 haa, tgk bosan kan. dah sampai tahap sick! adoyaii. HAHAH. aku bosan kika semua org asyik tanya

BILA RESULT SPM NAK KELUAR?
BILA NAK KELUAR NEH?
BULAN FERBRUARI KE? 

derrrr, gua yang dengar pon bosaann la weh. come on la babe! chill la weh. yang kau sebok nak sebar rumours pasai tarik result spm kuar pehal?t masuk paper. tv ke. kita tahu laa. tayah nak sebok jadi lembaga peperiksaan malaysia plak.
 tgk tu! jangan gelabah la weh. ahhah enjoy dulu. kang bila result keluar, dah kena kuarantin! tu untuk result yang tak okey la. kalu result okies? haiyaaaa, jenuh nak panggil satu kampung dok nak buat kenduri kesyukuran. tu tak kira lagi berapa ekor lembu kambing rusa ayam nak disembelih.baaaagus la kan. :)  i'm happy untuks sesapa yang pass wif flying colour beb! tapi jangan harap la aku nak dapat result bagus macam korg! aku dah dapat rasa bahang result spm
 hahaha. ni lah diri aku. aku baca. tpi lupa. baik tayah baca. hahaha. k la. damn! bye

Saturday, February 26, 2011

. malam-malam buta mencoret.

.selamat malam semuaaaa. eh eh, silap. mak kitewwww katewwwwww, kitewwww akn wish selamat malam bila org uh dh nk tdo dah. baru buleh wish selamat malam. ahha so, skang ni nk greet apa ek kt korg? haaa, selamat petang-petang :) over tak? lantak laaa. IDC :) *atin, kau tk habeh2 gan IDC kau! *sigh. lantak la aku nak cakap apa kan? blog aku. coret-coret aku! AHHAHAAHAH *evil laugh

so, dah tahu kenapa aku suka gelak?
biar la kan. kadang-kadang life neh unik :)sangat unik. disebalik segala bagai kejadian, msti ada somthing yangg tercoret di sebalik kejadian. dahlaa. aku maleh nak bermadah helah! aku tk layak untuk ckp banyak. eehhh kejap? *ni blog kau kan atin? so, lantak la ko nk cakap bnyk pon. HAHAH gelak lagiii. heeee. biar la aku nk gelak ke apa kan? :) tgk nehhh, aku pegi skodeng tumblr~ i found this~!

reblog from imcoolidaat :)
nope! aku tk penah regret dgn apa-apa yng terjadi!kita kena senyum! senyum. tk perlu kata apa-apa. weeewit, atin dah kuarkan suaranya yang macam buluh perindu tu. damn! puji diri seniri lagi. HAHA patutkah? whatever la kan. "something" yang buat aku smile kan, aku sntiasa akn ingt sampai hari ini. :) sumpah! tk penah lupa. mana penah aku lupa dengan titik perkenalan kita wahai makcik-makcik :)
makcik saya <3
"something" yang aku tk lupa pasai mereka. mereka sangat supportive each other. Ya Allah, i really miss them :) plisssssssss, i'm begging twelve of us! please say 'YES" to our next reunion. :)
12 saya <3
ahaha. actually, banyak lagi somthing yang buat saya sentiasa senyum. hmmm. tolong jangan pisahkan saya dengan mereka! mereka nyawa saya :)tipu la kata kalu kiterang tk gado? oooooemmmmmjayhhhhhhhh. dialog pertengkaran kami :)

DIALOG DENGAN ADIK FIRST

Aku : Hoi, dah bangun uh jangan lenggang macam uh. kemas katil uh
Angah : Kelam ah kau. T angah kemas la
Aku : Yo-yo o je la pon. t kau blah pegi sekolah,along gak kemas
Angah : Padan muka kau. tu la. jangan kelam. dok uamh wat keja umah. 
Aku : Jangan nak wat syiokkkk.

DIALOG DENGAN ADIK SECOND

Ayang : Dah-dah blah ah. tayah nak online lelama
Aku : Lah, pehal plak? tolong ah. its my turn ok?
Ayang : Pehal plak? along dah maen lama taw tak laptop neh!*sambil pijak kaki aku
brutal punya adik
Aku : Hang ingt sikit! hang nk UPSR tahun neh. UPSR wehhhhh! doa bebanyak!*sambil pijak kaki
dya balik
Ayang : Maleh ah cakap gan along! diam ah. kelam!

DIALOG DENGAN SI KECIL-KECIL CILI PADI

Aku : Tini, bangun! dah lambat! mandi! p sekolah agama
Tini : Ish along neh! tini nak tido laaaa
Aku : Tido menda laaa. cepat mandi! t ayah balik. ayah marah!
Tini : Ngantok laaaaaaaa along
Aku : Lantak la pon. mandi cepat. 
Tini : *Air mata meleleh kalah air terjun lata iskandar
Aku : Jangan gedik nak nangis. tdi org suh tido tanak!
Tini : Diam ah along
Aku : Booooo~

Dari dialog pon dh tahu aku mmg suka cari gaduh gan adik-adik. AHHAh saja jer pon. for fun. ahha tu ayt common kiterang kat rumah laaa. heee

ANGAH <3


AYANG <3
FATINI <3
to my mom n dad! u always be my hero :) thank you for being my hero n heroin :)


P.s :- dear friends
Friends are born, not made.
so, i really lurve u my frens :)

Friday, February 25, 2011

.perlukah?

assalamualaikum semua. dah lama agaknyaa tk post dalam blog neh. rindu plak. act, tadak mood la kan nak post segala bagai dlm blog neh. shalu je on blog neh, untuk baca update-update yang terBAIKKK dari kawan-kawan tetambah blog TERFAKTAB. Layan gila blog diarang kan? ce try tgk. layan wehh. hahhaaaa. sebenarnya ada sebab musabab yang tak dapat dielakkan kenapa dah lama tk post entry neh. hmmm dlm week ni aja macam-macam benda berlaku kan? tayah la gedik nak tanya pasaipa. bikin sedyh sakit hati jaa. HAHAH tp rileks laa, i'm chill babeh. ahhahah. eh eh, dalam week yang 'sadis' uh kan, aku ada lah terabca entry kat mana tah. tk ingt laa. dya post pasai stalker wanita. layan gk. ahhah yuppp! sebut pasai stalker kan, aku nk post entry pasai stalker neh laa. ishhh geram akuu. mcmneh cerita dyaa

one fine dayyy, hari yang tk berapa cerah, cuma indah bagi aku apabila mengingati segala kenangan dengan kawan-kawan. apakah? ishh. merepek je aku neh. okies okies. back to my entry, macam biasa. tk kisah la ribut ka taufan ka apa ka, aku still akn on lappy tuk bukak fb. walaupon badai melanda. weeewittt. *atin, pehal kau merepek bagan neh? okies fine! tk merepk dh. aku pon bukak la fb. hahah macam biasa, lagu 'menyesal-sixth sense' msti on dulu bfore fb. okies. aku ada dpt request neh. penuh gan game. tetiba ter-DPT frens request. apakah? siapakah? hahaha. ek eleh. dia neh ke? ahhaa. aku tk approve pon wehh. sebab apa? haaaaa, itu yang kite tk tahu uhh. apakah la aku? dlm hati aku dok kata 'ek eleh minah neh, pengecut giler. adoi. apekehei ko nk suh kawan ko add aku? mmg la tk salah nak add org lam fb kan? malah itu mmg tujuan mark buat FB neh. tpi bagi aku, ta payah la nak suh kawan seniri stalk aku weh. aku tak kesah la kalu kau nk kawan dengan aku! tapi aku yakin seribu peratus yang kau suh member kau add aku semata-mata nak stalk aku? weeh, aku bukan la hot-setuff macam kau weh. heee. lantak la kan. tp yang pelik dan musykil nya, macam mana kau jumpa profile aku, sedangkan, aku tk tinggal jejak aku lgsing dekat mutual frens kita. haha. tu lagi satu sebab musabab aku kata kau nak stalk aku. adoi. macam-macam kat manusia neh. wadehek? aku tk kan approve kau la weh. haha tolong la paham. ish. heee i love the way i are. lantak la korng nak kata aku apa. aku pon stalk kawan kau uh gak, tapi idaklah smpai suh kawan seniri stalk org lain. tu selfish namanyaaa. hmmm. lantak kau la kan. ek eleh, macam aku tataw sebab apa kau nak stalk aku weh. tk pe. aku paham. aku pon perempuan macam kau jugak. jangan riso! aku takan amik la kekasih hati pengarang jantung kau tu weh. he's yours kan? so, y u should worry? rileks la weh. tayah nak stalk aku smpai cm uh sekali * mesti korg kata aku perasan kan? whatever laa. aku bnci la org stalk aku cm uh. aku sentiasa ingt yang kau mmg untuk dia :) aku chill neh weh. macam la aku tataw apa yang jadi ada kaitan gan kau. sokay. kalu aku jadi kau, i will do the same thing :) tp tayah la sampai begitu sekali. hmmm. aku sedeh jugak dengan perangai kau. tp tk pe. eh eh. wat apa aku post entry pasai kau neh? buang masa aku jaa.

THE END


tu je la kisah aku. bosan kan? tk kesah la. weh, ingt pesan aku. aku takan lelebeh la dengan dya. dya kawan akuu. eh eh? skang neh still declare kawan lagi ke? *atin, mulut kata lain hati kata lain. wadehek? dakkk aihh. aku tk anggap dya kawan dah. aku akn anggap dya strangers. kau tayah perasan aku nk tangkap cintan dengan kau la weh. hahaha. blah la kau! takan jadi! 



AMARAN UNTUK EX-KAWANKU aka STRANGERS:-

sumpah aku cakap. aku tk harap apa-apa dari kau. aku maleh nak cakap apa.aku terkilan dengan kau hari uh. apakah? patutkah? hmmm aku just nak kau cakap sorry je. itu je. tp mampu ke kau nk cakap? ego kau kan tinggi menggunung? lantak kau la kan. sumpah aku cakap, aku maseh sakit hati dengan sikap kau hari itu. sokay. naseb baik ada kawan-kawan aku kat sisi. tq ek kawan :)

bye-bye 

Tuesday, February 8, 2011

. baru jumpa erti kawan .

hepi ke sedeh? cuba teliti. hey hey hey, korg mesti rasa jawapan dya hepi kan sebab tiap kali aku tules, mesti aku akn tapi 'HAHAHAHA'. tak langsung! itu dah mcm hobi. dah terBIASAAAAA :)

1st;- AHAHHAHAA, korg percaya cinta monyet? bluek bluek. geli nk sebut. well, apa leh wat. nk jugak ckp. tak suka? lantakkk laaa. IDC :) mcm neh, ada sorg kawan neh. kawan aku neh. acececeh. berani ohhh dya confess nk ajakk couple. first impression aku, wtf? HAHAHAH tahu tak pintu hati aku dah ditutup serapat-rapatnya? laaaaaa, lupa nk ckp. aku dah macam tahap dewa dah maleh nk couple! sumpah! :) single is better :) i love the way i are :) tp en, tp en., ntah laaa. nak kata aku fall in love gan kau? issshhhh idak lerrrr. sebab kat sekolah kau kucing! aku anjing! gado tak ingt duniaaaa HAHAHA. peh uh, kau gedik nk couple gan aku pehal? haaaaaa, kan kan? pelik kan. btw, aku da dgr sebab kukuh kau nak kat aku :) tp en, anything can happen. btw, i can't forget HIM sori okies? kita janji kita akan kawan sampai mati kan? rindu nk jadi anjing kau :) mksud aku, anjing gan kucing bila gaduhhh. IMISSYOUSUPERBDUPERBWIRA :)


2nd-what will you do if someone told you that he love u? yeahhhh, for sure on that time automatically u will take ur fon n share wif ur frens. eh eh i mean ur BESTFRENS rite? yeahhh. same goes to me. tetiba ja, gadis A msj aku. dya mcm taw2 je aku dalam dilema. THANKS GOD :) dya ada. ehehee. i told her a full story :) yeahhhh. she really a good advicer :) i love her advice because advice dya macam superb gilaaa :) HAHAHA. ye la kaaannn. dya advice main cakap lepaih jaa. IDC. i love the way her are. btoi ke ayat aku? AHHAHA mmg pedih gila ayat dya. tp en. ntah laaa. smua yang dya cakap betul ;) n, dya sangat supportive for me :) nasehat dya yang terngiang-ngiang sampai skang

'every HAWA has their own ADAM'
dr DOKTOR <3 saya :)


bukan nak kata, tp betul kan apa dya cakap? yeahhh! she has built back my spirit :) kepada gadis A, terima kaseh untuk malam td :) hey hey, bukan malam neh ja, tp malam sebelumnya. biasa la kan? malam tadi bru aku paham erti sahabat :) HAHAHA :) terima kasih sebab selalu ada :)

nak tahu ke siapa gadis A? ni diaaaa taaaraaaaaaaaa
ni gadis A saya :) 


bye people :) nyte

Monday, February 7, 2011

.kau pon suka dia?.

.what? kau pon suka diaaa? wehh, tayah la nak puji diaa depan akuuuu. IM aku semata-mata nk puji dia. ishhh. tataw ke yang aku minat dekat diaaa. adoiiii. ye laa. sejak kau pindah sekolah, kau jadi blurr tentang sekolah ITU. hadoiii.tayah dah puji dyaaa. aku dah taknak dengar


p;s. asal aku nk jeles sangat? dya puji je kan? *over gilaa kau atin

.gedik layan lagu .

Saatnya ku berkata mungkin yang terakhir kalinya
Sudahlah lepaskan semua kuyakin inilah waktunya
Mungkin saja kau bukan yang dulu lagi
Mungkin saja rasa itu telah pergi

Dan mungkin bila nanti kita kan bertemu lagi
Satu pintaku jangan kau coba tanyakan kembali
Rasa yang kutinggal mati
Seperti hari kemarin saat semua disini

Dan bila hatimu termenung bangun dari mimpi2mu
Membuka hatimu yang dulu cerita saat bersamaku
Mungkin saja kau bukan yang dulu lagi
Mungkin saja rasa itu telah pergi

Dan mungkin bila nanti kita kan bertemu lagi
Satu pintaku jangan kau coba tanyakan kembali
Rasa yang kutinggal mati
Seperti hari kemarin saat semua disini

Tak usah kau tanyakan lagi simpan untukmu sendiri
Semua sesal yang kau cari semua rasa yang kau beri

weeehuuu. saja bukak lagu neh masa tgk UTUBE tdi :) rasa rindu peterpan. rindu ariel yang hensem. hmmm skang neh ariel ada dekat jail kan? kan? 3 bulan kan? hmmm. be strong :) tp mmg salagh dya pon. huhuh. lagu neh act sesuai ditujukan untuk untuk untukk erghh erghhh. HAHAHA pikir2 la seniri

nyte people

Sunday, February 6, 2011

. nick name .

. gedik tol. semakin meningkat dewasa, semakin mengunung nickname yang kawan-kawan bagi :) babe, u know what, sometimes the nickname that u gave to me was awesome but sometimes its hurt bebeh :) but i know that is just for fun. kau tak bermaksud kan babe? heee :) gud2.

FATIN AMRI
proud of my namee:) 
 HATIKERINGJIWABASAH
really <3 this name
EFA
ayah, stop called me wif that name.
atenmuncit
ni nenek atikah punya keja
aten
ni keja joyah gan fatin aqilah
atensyg
ma yang bagi. ily ma <3
tikusmondok
wtf? apek bagi. tapi lama-lama dah tak kesah :)
dah melekat dah nama uh :) BFF k apek?
atengemuk
ni panggilan org yang dengki. wanie gan chemi
chacha@salsa
HAHHA.adam yang bagi. terikut2 dekat YM. ngekss
along
my siblings called me that :)
FATIN
ibu yang panggil

.haih. bukan la nk kata kan, tpi dah jadi macam ADAT muda mudi zaman skang neh, sedap2 mak bapak bg nama, sedap2 je diarang tuka kan? AHHAAH. ala, ckp org. saya pon samaa :) eh eh. kenapa plak? sama ke gan korg? ye laaa. sama lah. tgkkkk, nama hasma hidayatul hikmah pnggil ma je. apek uh. nama elok2 parents dya bg muhd shahmi, tp sesedap kau pnggil dya apek. AHAHA okies dokiess. i admit. salah saya. moral of this story, tlg pnggil nama org lain penuh2 ehh. tak kisah la walaupon nama dya nak kena amik 2 kali nafas. nama pendek tak membawa apa-apa mksud yang baik.mebi akan mmmbawa keburukan. renungkan :)                 

Monday, January 31, 2011

.. jatuh cinta .

coretan terakhir. yahhhh saya jatuh cinta kembali ahhh, fatin. jgn wat gilaa. ingt. dya bukan hak awak dah. AHAHAH. ahh. lantak laaa. malam ni nak tido nyenyak2 AHAHHAHAHA
 

. no idea .

. ha, post kali neh dah tataw nk tuleh apa la pon kan. haa, kan? tahapa2 je la pon gan headline post nehhh. HAHAHA. bosan babe! tataw wat apa. yarhhhh. gan dgr lagu need you neh. deyyy, dgr je pon. i don't need anybody okies? HAHAHAH/ *belagak gila ayatku. heee. yup yup! kenapa dtg again dlm life saya? HAHAH. tercengang. membisu. dah laaa. malas nk tulis


P/s : jangan wat saya mcm neh dah. kesian

Wednesday, January 19, 2011

. hang jebat versus hang lekiu .

.wadehek man? lies lies lies. perghhh, its hurt bebeh. parah tawu ke idak? hadoii, but, i don care! huu, don care ke? *hati ckp lain mulut kata lain. yesss! i care actually! tolong jangan wat dah macam neh. saban kali terasa sebab kita selama ni rapat gila-gilaa. takan time awak happy, awak taknak share lgsung dengan saya? saya ni teman awak waktu happy je ke? ta pe laaa kan kalu awak anggap mcm uh

wahai HANG JEBAT : huhu, buleh dak jangan buat mcm tu dah? adoi. sedeyh gilaaa. awak neh kan, selalu bagi ata-kata manis laaaaa. finee. mulai sekarang, awak jangan salahkan saya kenapa tak msj awak. kenapa tak IM awak. dan jangan sampai satu saat saya blok awak terus hidup-hidup. siapa suruh awak masuk balik dlm hidup saya sedangkan saya dah lama LUPAkan awak! tetiba awak muncul balik dlm hidup sayaa. masa tu,tuhan je la tahu yang saya punya happy. tak percaya, pegi tanya smua org. perghhh. wtf? awakkk, saya dah tahu kenapa aawak dtg dkt saya time uh. saya rasa cm dipergunakan. ye la kan. awak msj saya sebab awak nk bagi dya bahagiakan dgn apa yang awak dapat dr saya? tak pe awak. saya fhm. biasa la kan. org bercinta. lautan juga sanggup diredahi. awak, fyi, sayaaa dah buang awak terus dalam hidup saya. jangan gedik nak masuk dah dlm hidup neh. btw, saya akan tunaikan apa yang saya penah janji dengan awak dulu! janji tetap janji. but u break it! 

wahai HANG LEKIU : adoi, kenapa la dari maktab lagi awak tak mcm neh? kat maktab awak mmg mcm neh, tapi.... adoii. awak oii. kenapa semalam ucap kata rindu dekat saya? sumpahhhh cakap! rasa di aawangan gilaaa. selama neh, saya tggu kol dari awak. awak ckp awak rindu saya? hehe :) 3 kali pulak uh awak ckp. awak, sori lama tak msj. bukan taknak, tapi saya taknak kaco awak keja. hehee awak mmg baik. awak kawan lelaki terbaik sayaaa! awak tak penah sakitkan hati sayaa :) babe, awak la burung puyuh saya! ohhhhh. i miss u bebeh. mebi dulu penah ter-SUKA dekat awak, tp saya tahu saya hanya bertepuk sebelah tangan. rindu nak main roket kertas dgn awak. HAHHAA. saya simpan lagi ohh roket kertas tu. hadoi. i miss u babe :) kerja elok2. saya janji, mulai skang, saya akn mesej aawak tiap-tiap hari :)


PERTARUNGAN TUAH JEBAT

Tuesday, January 18, 2011

. mencheche atin la kan :) .

. hey people. hee. ni post baru la pulak kan. hahah. aiseh. one words. I MISS THEM FUCKING MUCH. tolong boleh tak jangan pergi dari hidup ini la kan? pergghh. bosann la kan tadak korang dlm life en. sumpah sunyi gilaaaa. sepi pon ada la jugakk kan. hadoii. miss the moment la kan kita lepak sesamaa kan. u all like a pencil colour that colour my life with a joy n cheerish colour in my life bebeh :) malas ckp pnjg. rindu moment ini

AFTER KAWAD

SUMPAH RINDU

MENEMBAK

KAWAD LAGI
MEREKA
AWA ATIN MA
QB lepak-ing
MEREKA LAGI
5F HEBAT
MA SAYANG KETAT-KETAT
IDOLA MAKTAB
SYAHMI HEBAT
SAYANG MEREKA

Sunday, January 16, 2011

. mind .

SITUASI 1 DI IPOH

MAK CIK A :Fatin, nnti kamu nak masuk U mana?
FATIN : Ntah la, fatin un tataw
MAK CIK A : aik? bunyi mcm org dah tak minat belajar ja
FATIN :*dengan muka kerek nya berkata eh eh eh tak tak! kalu buleh fatin nak masuk UTP .amik engineering kalu tak dpt nak masuk UITM. nak amik account. bla bla bla
MAK CIK A :loh, tanak UIA ke?
FATIN : *senyum dan terus berlalu 


SITUASI 2 ATAS MOTO

EN AMRI :Fatin, ce btaw ayah, fatin ni nak smbung belajar apa?
FATIN :*tgh wat muka selenga ayah, entah la. org un tataw. org minat engineering sebenarnya. tapi tataw la
EN AMRI :kalu buleh nak masuk U mana tin?
FATIN :hmmm, nk UTP, tapi tak dpt ta pa la. UTP kena intebiu
EN AMRI :loh, ayah teringin nk tgk fatin masuk USM. dekat sikit gan ayah. buleh ayah selalu tgk
FATIN :*ketawa berdekah-dekah HAHAHA. ye la tu ayah, takat dok balik pulau pon datang setahun sekali je, ni kan pulak USM
EN AMRI :*terus memecut moto dgn laju


SITUASI 3 DEKAT DAPUR RUMAH


PUAN ZAM : Ha, molek da tu. da maju. da taw siang ikan. nnty tayah makan luar tiap hari
FATIN : *senyum manja gedik smua la kan. heee eh, pulak daaa. kesitu pulak ibu
PUAN ZAM : ye la kan. nnty masuk UIA dah tayah la nk makan luar. duduk umah sewa t, tayah mkn luar
FATIN :* scream loud. aikkkk? bila masa along kata nak masuk UIA? ye ke? along ada ckp kat ibu ke?
PUAN ZAM : hmm, ibu nak anak ibu masuk UIA :) ikut jejak langkah kak yong, kak yang, kak long, kak siti n smua tu :)
FATIN : tapi bu, arab compoulsory kan? susah laa
PUAN ZAM : ada ke bnda yang senang along? nak makan pon susah taw sebenarnya. nak cedok nasi bubuh lam pinggan, suap mulut. kunyah. bla bla bla
FATIN : Ibu, ikan neh nak bubuh kunyit tak?


tgk, 3 situasi yang sgt rumit HAHAHAA. ta paaa along/fatin/org akn cuba sedaya upaya la kan :) hmmm, okies. i have make up my minds to take asasi for my further stdy :)
asasi-->degree-->master*kalu buleh taknak master, nk skip phd terus

akan ambil asasi yang berkaitan dgn akaun tak pon yang ada basic phy+chemist :) i don want BIO! plisss   

SEKIAN

. lesson for today .

. hmmmm yeayy. finally i have finished my driving lesson for 6 hours to get my 'L'. ada ke patut SITI RAIHANAH kata 'L' stand for LEMBU? ada ke patut? tak gune punya siti raihanah AHHAAHA. lawak laaa. hadoiii :) lantak laa en nak kata apaa2  HAHAH. perghh. penat la en dgn 6 jam smuaa. hmmm. yes! fatin, u must get P before ur spm result. HAHAHA. ye la kan. kata nak drift dekat bukit balik pulau. fuyoooh. ekstreemm yaww HAHAAHAHA. excitedd yawwww. saya rasa pon neh dah mcm merepek dah kan kali nehh. alkisah dya mcm nehh;

FATIN BINTI AMRI act bru abeh buat L taww. yang 6 jam uh :) hadoiiii hmmm penat laaaa. okies la kann. alhamdullilah, skang da selesai :) hadoi. 3 jam teori dgr dalam keadaan SANGAT LAWAKK sebab sebab sebab erghhh HAHAHA, pk cik uh sumpah buad lawak gila babengkorang taw la en saya gelak macam manaaa. alaaa yang mcm peristiwa saya gelak dalam DEWAN KULIAH uh. sumpah maluu HAHAHA ta pa la en. okiesss. then wat 3 jam teori la kan. teori uh yang bawak moto uh. yang pusingan lapan. titi n kejadah apa tah lagi tak ingt HAHAH :). ta pa la en., saya amik laa moto yang nmpk cm sedap untuk dinaik. kena Q taw naik moto. okies then. disebabkan FATIN BINTI AMRI sgt hormat pada org tuaa, sayaa pon bagi la dya Q depan saya. fine la kan. perghh. time nak naik moto tu, org tua dpn saya *mak cik tu adoiii, bukan la nak kata en, bawak style nak pegi pasar uh. adoi. lmabat laaaa. sumpah saket hati. ye la kann, saket hati la sebab mak cik uh cm da melambatkan org yg kat blkng dyaaa neh! especially me! perghhhh, sabar la enn. tgkk, kan FATIN BINTI AMRI dah terlepas cara pemanduan yang berhemat. adoii
MAKCIK, saya bukan la nak kata en, kalu tak reti bawak, mk cik angkt je la tgn td? kan org tu dah tanya.siapa yang tak reti bawak, nnty belajar dlm kelas lain? hadoiii mak cik ohh makcik :)

LESSON FOR TODAY; kalu tataw bawak motor, belajar dulu yer :) terima kaseh

Thursday, January 13, 2011

. no more. more more. easy

. hello worls. hepi new year ek? i think it not to late for me to wish :) hope so. hmmmm. HOME ALONE. that makes me getting bored n bored everyday. so, i use my time wisely untuk siapkan blog, act, kita still panggil wisely ke kalau 24-7 depan lappy bukak facebook, skype smua? HAHAHHA. hope so laaa en. hmmmm. okiesss. masuk tahun baru, maksudnya semua yang lahir tahun 1993 tamat skola. sedeyh jugak laaa.. hmmm sedeh sebab sebab sebab. HAHAHA. nonsense je apa yg saya tulis neh. tamat skolah dah macam tadak life sebab lepas ni dah :-


NO MORE...


WAKE UP EARLY

huh. that no more i hear the clock screammmmm to wake me up early morning


NO MORE...
SCHOOL UNIFORM
no more school uniform for me to iron.actually, i just wake up early because i have to iron my school uniform :). malas gilaaa nak iron malam-malam. but, sometimessss, if wake up latee, somebody who kind will iron my uniform :) greattt! i love hostel lifeee.


NO MORE...


GO TO SCHOOL
 no more go to school *betul ke grammar saya neh?. tgk, pegi skolah bawak M-16. kiranya terpaksaaa la ek before this pegi skola?


NO MORE... 



HOORAYY

no more scream of joyful after the bell ring during 2 o'clock :)


NO MORE...


LONG QUEUE
no more for me to wait for a long queue just to take my breakfast, lunch n dinner at dewan selera. hadoii


NO MORE...


A TAN OF BOOKS
no more a tan of books for me to read. HAHAHA. actually, baca ke? HAHHA. kalu baca last minute tak guna en? hmm nak undur balik masa dah tak leh


NO MORE...

FRIENDSHIP
no more friends. hmmm. tak tak tak!. mksud saya, no more friend uh bukan kita dah tak kawan dah. mksudnya saya dah tadak kawan yg mcm kalian smua :) dah hilang dr pndgan? get it? itu mksud sayaa. rindu kalian :) BFF :) sayang ketat-ketat


actually,banyak lagi NO MORE..untuk diceritakan. rasa kalau nak post semua, tak muat kot. sebab banyak sngt :) betul la kata org. zaman yang tak buleh dilupakan ialah zaman persekolahan en? admit it? yeahh. baru skang terasa. to all yang maseh sekolah lagi, enjoy ur school life ek? :)